Och jag kunde ha gjort vad som helst för att höra den tanken.

Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om


Jag behöver någon, jag gör verkligen det. Det känns som att jag går sönder inuti lite mer för varje dag & snart kommer jag ligga där nere igen. Då jag skrämmande nog en gång faktiskt undrade vad livet var för något elakt som händer oss. Då jag tvekade på om det var lönt att fortsätta dag efter dag. Jag är inte där nu, och jag orkar inte komma dit.

Kommer du fortfarande älska mig imorgon?

Jag vet inte varför jag är så ledsen nu för tiden. Jag har egentligen kommit loss från allt jag ville bli fri ifrån, men ändå är det något som finns inuti. Jag tror jag identifierade mig lite med smärtan jag hade för honom, & nu när den är förbi vet jag inte riktigt vad som händer. Att det var så fruktansvärt länge sen jag bara var jag, bara var glad och lycklig på egen hand, att jag glömt bort hur man är så.

Samtidigt kan jag inte rå på känslan som nu mer blivit en del av mig, att alla lämnar mig. På ett eller annat sätt. I varje fall tolkar jag det som så, men jag vet inte varför det blivit så heller. Det är som att i samband med att jag förlorade pappa så ung & skör, att jag inte orkar med avsked, de tär mig itu. Samtidigt fäster jag mig alldeles för lätt vid människor, som ett försök att ersätta det stora hål jag en gång fick. Men ingenting väljer att sitta kvar, och därför blir jag sårad igen, igen & igen. Jag är rädd för hur lätt jag skulle kunna gå i tusentals bitar & aldrig lyckas bli hel igen.


The heartache made you who you are.

Om det fanns något som inte fick mig att gråta nu för tiden,
fan i helvete

...



Heartache made you
who you are

Where troubles melt like melondrops.

Om det finns nåt sånt ställe så får någon gärna ta mig dit. Jag tror jag redan är ett fall för psykiatrin & det vore hemskt om jag har rätt, men jag tror inte jag någonsin riktigt kommer bli hel utan hjälp. Annars kommer jag sluta som den där kvinnan som går till psykiatriker när hon är 40 för att få veta att hennes problem med män beror på en utebliven pappa. Jag vill inte bli sån.


You are the one person I can truly count on

Jag satt ute och det var alldeles för varmt, och tanken slog mig att jag får aldrig träffa dig. Även fast jag vill. En snart fyraårig djupt inpräntad vänskap har lagt sig lite halvt på hyllan. Visst kan man säga att vi är vänner, och vi säger väl hej hur mår du när vi träffs. Ett telefonsamtal var och varannan dag men jag får aldrig träffa dig.

Och jag tycker det är synd.

Jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här

Måste kärlek alltid vara något som föds direkt, som ett klistermärke som satt sig på insidan av maggropen. Som ligger & kittlar, gör sig påmind & verkligen envisar sig om att vara kvar tills något händer. Eller kan det födas, och växa, lite eftersom?
Att det blir lite i taget & till sist visar sig i fyrverkerier i både mage och ögon. Jag hoppas på det senare, annars finns det inget hopp förutom att lägga kittlande känslor på hyllan redan nu. Kan det vara så?

Jag testar nya vägar som aldrig tycks ta slut

Idag skriker magen efter värme. Var är han jag ska vakna med efter en kväll ute med tjejerna, var är han jag låtsas slåss för när jag drömmer att vi är i krig. Kärlekssoldater, plastsvärd & lila fjärilar som ska fladdra omkring i maggropen. Var är dom?


Aldrig mer ung, eller aldrig mera fri

image13
Alla som vill ta en stund att fundera
När ska vi göra mod av sorgen och börja agera
Nu städar man gatan och snart försvinner alla spår
Och vi fortsätter att växa fast han förblir sexton år


Jag har tejpat över magen för känslorna slutar bubbla ikväll

Ingen får väl se att han är gift och hon är fri

image12
Varför sitter jag och vill gråta?

Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut


Igår fick jag en anledning att ta en promenad längs memory lane. Ibland kan det vara vackert, men mestadels är det rätt mycket svart färg rakt igenom, glädjes-tom & bara ganska smärte-rik. Om det beror på att man saknar det, sörjer pågrund av det eller mår dåligt över minnet är egentligen den enda singulära skillnaden.

Melissa Horn & hennes kompanjon Lars Winnerbäck ger mig fler tankar & anledningar att istället springa samma länga. "Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut", jag vet inte riktigt vad det har för betydelse men orden känns. Jag vill egentligen inte ha någon just nu som jag haft någon förut, men igår sprang jag längs memory lane & det är klart det svider till när det handlar om kärlek, men det är ändå bra minnen jag har.


Om du lämnade mig nu

Vem sa något om att hitta sig själv innan man hittade någon annan? Jag tror det var jag & visst får man för det. Men egentligen är det helt okej haha, låter lite väl dramatisk ibland jag bara. Jag är okej, helt okej och det visste jag att jag skulle vara också. Trist att det blev som det blev vissa saker bara, men man lever ju på. Idag är en ny dag & jag lever den.


Natten har sin sång om vilsenhet en trappa ner

Att man alltid är en nybörjare på den här delen, jag orkar faktiskt inte. Det var i alla fall längesen jag grät, jag hade snart glöm tbort hur det känns. Nu vet jag.

It it hurts with every hearbeat

Jag hatar när jag har bestämt mig.

Sometimes I wish your room had room for two

Igår när jag tog ett ben framför det andra och rörde mig framåt, hemåt kom jag fram till något. Mina tankebaciller & hjärnspöken fixade fram en fundering som kan leda mig nånstans. Alltså, jag tror inte jag känner något, utan att jag bara bestämt mig för att fastna. För när jag väl tänker på det ibland så känns det ingenting, det är tomt, ljudlöst, vibrationstomt och bara platt. Men sen blir det ju också så ibland när jag väl rör mig i samma krets som den där vackra så blir det lite mer rörelse i magen, ögonen svider lite av all skönhet och händerna vibrerar av nervositet. Men konstigt nog pratar jag inte sådär skakigt, för jag trivs i sällskapet, jag känner mig trygg.

Och det är då jag ska sluta, för när man väl känner sig trygg är man alltid som mest öppen för att såras. Och I believe I will, för jag vet att intresset finns för någon annan. I just know it. Så därför tänker jag i alla fall låtsas som att jag ger upp, men jag vet samtidigt att det kommer jag ju inte göra, men jag låtsas nu. Så nu är jag inte ute efter nånting. Jag är bara jag ett tag.

Jag behöver dina drömmar då mina inte räcker till, och jag behöver all din vilja de dagar jag ingenting vill

Fan pappa. Fan fan fan! Du vet inte hur fruktansvärt hemskt jävla mycket jag sitter här och saknar dig just nu. Varför kan du inte vara här? Jag vill bara gå ut och skrika hur mycket jag saknar dig, men jag skulle få slut på ord, luft och ork för så länge kan jag inte skrika. Jag saknar dig så att magen vibrerar bara jag tänker på det, det sticker i hjärtat och ögonen vattnas. Fan.

Ibland känner jag mig hemsk, för ibland vill jag att du ska vara här istället för mamma. Jag menar inte att jag önskar livet ur henne, för det skulle jag aldrig göra så länge jag lever & längre efter det. Men ibland, ibland undrar jag verkligen hur det hade varit och önskar att du var här istället. Kan du inte förstå att du var min bästa vän och att jag saknar dig så att livet svider.

Det går oftast några veckor mellan de dagar jag verkligen inte orkar kliva ur sängen för att jag vet att det spelar ingen roll, jag får ändå inte träffa dig. Men när de dagarna väl träffar mig så orkar jag knappt tänka på verkligheten. Du finns inte, du försvann ifrån mig när jag var mest förvirrad och i mest behov utav att ha dig.

ALLTSÅ FAAAAN. Jag vill bara göra något så enkelt som att krama dig, eller bara ringa dig och fråga vad du gör. Snälla pappa vad gör du?.. jag orkar inte mer, jag orkar verkligen inte mer. Jag behöver dig i mitt liv och hittills dessa år utan dig har jag försökt vara stark, och stundtals klarat mig, men som allting så vänjer man sig utan något. Och jag har liksom vant mig nu att inte ha dig, att alla andra har sina pappor i livet men inte jag. Jag förlorade dig för snart 6 år sen och jag dör bara av att tänka på det, JAG ORKAR INTE ATT ALLT SKA HÄNDA OCH DU INTE FINNS HÄR.

Jag älskar dig så mycket att jag kvävs dom här dagarna när allt kommer till mig, när alla minnen dyker upp och gör sig påminda. Jag älskar dig så det gör ont & jag saknar dig så att jag dör. Vad ska jag göra pappa? Nu rinner tårarna så mycket att jag drunknar snart, så nu orkar jag inte mer.

Så mycket kan växa sig stort om du så planterar det minsta frö

image11

Jag gjorde något dumt när jag var på tvåmanspromenad idag. Vi trillade in på en affär, min promenadpartner & jag. Sminkeri, parfymeri & klänningar. Pågrund av någon dum tanke när vi strosade runt & luktade på parfymeri hit & dit så stannade jag helt plötsligt framför gamla kärlekens. Mina blåa fingrar & jag kunde inte motstå frestelsen att få känna lukten igen så jag förde flaskan mot näsan. En lukt & tusentals minnen senare sprutade jag ut den i luften för att min promenadpartner skulle få känna samma älskade lukt. (Ja, jag älskar den fortfarande även om känslorna för parfymbäraren minskat totalt). Det luktade så gott att det fick fastna lite doft på min handled, sen satt jag där på jobbet med handleden mot ansiktet nästan alla av de 4 timmarna jag spenderade där. Vad ska jag säga, jag älskar fortfarande doften despite allt som hänt, känts, setts, rörts.

Jag kunde inte låta bli att sakna ursprunget av minnena en stund.

Å ingen vet om det men jag ska berätta om allt för dig

Ibland bör man bara stanna upp & njuta av stunden.

Jag ska börja lyssna mer på tankar som ramlar över mig ibland, jag skulle vid vissa tillfällen klara mig så hemskt mycket bättre. Istället för att stressa iväg onödiga tankar som ändå bara leder mig till att inte må så bra alls. Jag tänker nu mer försöka mitt allra yttersta att stanna upp & ta del av livet som levs nu, inte att må dåligt över vad jag tror är livet. Svårt att förklara men jag förstår mig själv, äntligen.


Men din salta dagg syns tydligt mot din ögonfrans ändå

Alltid när jag var liten fantiserade jag att man kunde dansa sig i genom åren utan att några fläckar skulle fastna. Att inget skulle påverka i längden och ögonen skulle vara precis lika blå som den där kvällen jag satt i pappas knä medan myggorna började lägga sig till märke. Men jag har haft så fel, så väldigt fel. Det som dansar med mig mest nu är bitterhet & tomhet & jag hoppas att de sista tonerna på den valsen snart är över. Jag behöver inte bittra fastna-tankar och jag behöver inte alla ärrvävnader från alla hemska år.
Man tror att man ska lära sig någongång, men jag romantiserade det som gjorde ont. Jag antar att jag lekte någon slags superhjälte, men de enda krafterna jag hade, var att kunna blunda. Blunda för det som förstörde.

Och jag har skrikit det senaste, diskant och med ilska i kanterna. För man får skrika, man får vråla och man får gråta. Man får gråta ångergråt, ledsengråt och arggråt. Nu är det mer tomhets- & förvirradgråt och jag vet att det snart går över. Jag tycker synd om de som inte känner. För fantasivärldar är inget alternativ. Antingen skadar man sig själv, eller de runt omkring. Jag har byggt fantasislott, för att aldrig flytta in i dem.

image10

Vad vet du om solen förrän nån släckt alla ljusen

Johnny var Evas hjärtas låga.
Han var solen när det dagas,
han var parken när det våras.



Hur vet man egentligen när man är kär, vem bestämmer efter hur lång tid man kan bli det & hur känns det egentligen? Jag har alltid varit en expert på att inbilla mig fler känslor än jag har, & när jag väl har dom så sitter dom som berg, omöjliga att flytta på. Vad känner jag i magen som sakta men säkert vänder mig in & ut, vad har jag i huvudet. Det hjälper mig inte att jag tänker sönder varenda liten känsla, varje liten impuls & tanke. Jag behöver hjälp på traven, för jag vet inte vad som händer. Hur ska jag tolka allt jag tänker, känner i magen & allt som kan tolkas som pirr. Jag vet liksom inte hur jag ska göra, help me out här.


And he could change the world with his hands behind his back

Jag vill reda ut vissa missförstånd - jag är inte kär. Tro inte det, jag sa bara att jag såg den vackraste jag vet. Det kan vara helt oskyldigt.

This isn't a routine with you, it don't mean that much to me

Jag har varit ganska berusad den här halvan av dygnet, men jag klagar inte på kvalitén. Även om jag inte var så berusad att jag tappade kontrollen av att behärska mig så har jag haft alkoholhalten i blodet. Jag träffade den vackraste jag vet för tillfället & det känns ganska hemskt, för han är så fin att det är farligt. Vi pratade större delen av tiden ute på stadens gator & jag kunde inte vara mer glad just nu än vad jag är, det finns inget annat jag hellre hade velat göra. Jag hoppas bara att jag inte var den enda som hade trevligt, även om det stundtals verkligen känns som så. För lika många stunder känns det som att han kunde tänka likadant.

When it comes to you

image9

Slirade runt inne på nätverket när jag snubblade över en gammal låt som förknippar alla toner, alla ord & betydelser med gamla kärleken jag la ner tid på att skriva om igår. When it comes to you, & jag får tillbaka alla känslor på passering under varje sekund låten spelas. Inget jag vill lägga ner mer tid på men den får spelas en gång till bara för att den är så bra. Det är nästan så att jag känner lukten av sensommaren medan jag lyssnar, minnen är en läskig grej.

Jag kände ingenting idag utav chocken jag fick igår, precis som jag visste så gick känslan över. Visserligen har jag inte haft det i synfältet men bara vetandet störde mig inte. & bara för det spelar jag låten en tredje gång.

Everything I, you were everything I once had

Bokstav. Du har alltid varit den där bokstaven. (Ska jag verkligen kalla honom "du"?) Han. Han har alltid varit den där bokstaven. För ett par månader sen öppnade jag mig för honom med känslor jag trodde jag hade inuti, än idag vet jag inte om det var på riktigt. Det här ledde till en rad med dagar av tystnad & bara olidlig väntan på något slags ljud. Ljudet blev aldrig, i varje fall aldrig på riktigt kan man säga. Sakta men säkert under dessa dagar som efter rad & rad blev till månader, så föll jag inte för honom, jag föll bort från honom. Han rann ur mig, rann ur blodet & hjärtat. Han rann ur mig.
Länge har jag känt mig fri, att jag inte ens får en smärre högre puls när jag ser honom eller hör honom. Det är liksom över & förbi, & det finns ingen känsla av att det är trist längre. Det har blivit en vana, & tyvärr verkar man vänja sig vid saker tillslut om det pågår under lång tid. Jag avvänjde mig honom, precis som en drog. Precis som ett beroende.

Idag, jag vet inte antalet dagar sen någonting eftersom jag inte bryr mig nu som då, men idag. Idag, precis som de senaste dagarna såg jag honom massor. Jag tycks alltid göra det nu när det inte spelar mig någon roll, nu när jag klarar mig utan det. Jag ser aldrig någon riktigt när jag vill. Tillbaka till ämnet, idag såg jag honom - han har en flickvän vid sin sida. Jag fick tillbaka delar av den sten som för ett tag sen försvann från mitt bröst. Den sitter inte där just nu, men under sekunden jag såg dom två gå där var det självklart som ett slag rakt i bröstkorgen. Jag kan inte säga att jag mådde dåligt över det, men självklart blev det en tung känsla & syn. Det var ju liksom jag som sist var hans käraste. Det känns bara lite konstigt, men det mesta har gått över sen idag. Men en konstig & obehaglig känsla, det måste jag erkänna.

Men det är väl inte mer än naturligt, jag är inte mer än människa.

Well you can't dictate the way, the way I'm gonna feel

image8

Jag är förvirrad. Förvirrad, vilseledd & antagligen bara en vilsen tjej med alldeles för mycket fantasi. Jag undrar hur andra skulle tolka saker i min situation, för antagligen tolkar alla människor andra människor olika. För en del kanske det är en självklarhet det som visar sig från time to time, men för mig är det inte det, så jag tillhör den andra delen. Jag hatar att vara förvirrad & jag hatar att inte
veta. Gör han det med flit, vilket jag tror för han är sån som tänker innan han pratar. Eller tänker han inte alls på det & bara lever sitt eget? Jag gillar det inte i varje fall. Men det är väl antagligen bara att spela med, att vänta & se för att sedan få veta att det var exakt som man alltid var rädd för. Precis som vanligt.

I'd like to hear the words roll out of your mouth today

image7

Kvällar, nätter & timmar långt in på morgonen. Varför är det alltid mörkret som tar med sig alla tankar & funderingar? Ofta har jag funderat på om det faktiskt har med mörkret att göra, eller om det bara handlar om tiden man får med sig själv. Strax innan man ska infinna sig i landet med John & livets verklighetsflykt.

Men jag har aldrig kommit fram till att man blir klokare av dessa tanketimmar i alla fall.


Right under my feet there's air made of bricks

Vad gör jag vaken? Klockan trillar snart på halv fyra & halva natten är redan förbi. Jag sitter bort mina timmar & fyller dem med vaken tid istället för sömn. Får jag ut nåt av detta? Inget annat än söndertejpade tankebanor som jag tänker sönder snart, dammet skräpar ner & blodet rusar inte riktigt som det ska upp till huvudet längre. Appropå det så fick jag väldigt ont i det nu, & jag borde nog ha satsat på sängen istället för framför burken.

image6

Skulle jag beskriva mig själv med fyra ord hade jag först & främst valt vad för ord som nu representerar att man tänker för mycket vad det än gäller. Sen hade jag inte kunnat låta bli att välja det som bevisar hur mycket jag faktiskt behöver andra människor i mitt liv, jag skulle aldrig överleva ensam. Det tredje ordet som skulle förklara vem jag är för er vore hopplös romantiker. För oavsett hur många gånger jag får det bevisat för mig att kärlek inte finns, så slutar jag aldrig tro på att någon gång, någonstans får man den man ska vara med. Att varje människa ha sin goda sida. Det kanske inte är romantik men jag räknar in det där på något vis. Sista, men inte minsta förklaring om vem granaterimagen är vore halv. För oavsett hur hel jag blir av vissa människor, vissa minnen & andra saker så kommer jag alltid vara halv. Tyvärr, & det gör ont, men jag är inte hel. Jag har svårt att tro att jag någonsin blir det mer, & blir jag det så kommer det nog ändå bara vara en känsla & inget mer än en känsla.


From the darkest nights, forward towards light

Min syster är i göteborg och spelar sin sista match någonsin med sitt lag hon alltid spelat i. Hon spelar final klockan 3 i basketfestivalen och jag önskar jag hade varit där. Jag vet med hela mig hur mycket hon kommer gråta om de förlorar, lika väl som om de vinner. Men mest av allt önskar jag verkligen att jag hade varit där.
Min syster flyttar cirka 80 mil bort till hösten, varav därför hon inte kommer fortsätta spela med sitt lag. Varav därför ytterligare en människa jag håller hårt lämnar mig. Men ojojoj vad jag önskar att hon får vinna den här sista matchen med sitt lag, finalen som de förlorade i en annan cup bara någon vecka bort. Hennes tårar då skar i mig, för det var både hennes sista hemmamatch och hennes sista resulterade i en förlust. Älskade älskade syster, du vet inte hur mycket jag håller tummarna & hur mycket du förtjänar det här guldet. JAG ÄLSKAR DIG.

Be careful with what you wish for, cause you just might get it all

Jag satt och letade efter djupa tankar, tankar som kunde tyckas påminna om mina egna. Men var hittar jag dessa? Jag har på måfå cirklat runt på blogg.se för att finna någon sådan, men utan resultat. Jag har redan hittat mina jämlikar tror jag, finns det fler? På ett vis vore det synd om dem jag anser vara dessa, för jag tror ingen skulle vilja vara som jag. Inte helt, inte frivilligt.

Sen i onsdags har jag bott själv och det har varit en nyttig erfarenhet men samtidigt en ensam. Jag mår inte bra av att vara ensam för mycket. Jag vet att jag alltid har varit en människa med ett stort hjärta, inga problem med att visa mina känslor öppet för vänner & familj. Men nu slår det mig hur mycket jag är i behov av sällskap. Jag skulle aldrig överleva som en ensamvarg, kanske detta också är svaret på varför jag fäster mig vid människor lite väl lätt ibland? Jag är en gåta.

Don't let your life pass you by.

My get up and go just got up and went

I slutändan har man bara sig själv, & är man egentligen den man vill vara at that time? Jag är fruktansvärt rädd att aldrig bli den jag vill vara. Oftast sitter man bara här & tänker på den människa man kommer vara om 30 år, men det handlar om att ta sig dit också.
Nu efter dessa dagar i ensamhet & en lägenhet alldeles för mig själv har jag insett att i slutändan är jag rätt krävande. För mig själv är jag krävande av mig själv. Jag vill vara mer än jag är, & i slutändan är jag bara jag. Inte den jag vill vara.

En av alla dessa nätter.

It's his hair and his eyes today

Är det konstigt om en gammal kärlek fortfarande har med sig spänningen i små tillfällen? Om man fortfarande, efter år isär fortfarande kan känna den här känslan man hade tillsammans förut i timmar & timmar, men nu ack så mycket färre stunder. Om så bara för en stund på miljonen, är det konstigt?

Egentligen tror jag varken ni, eller jag har kontrollen att bestämma vad som är normalt och inte. För vad som är normalt för mig kan vara det mest onaturliga ni någonsin hört talas om, & tvärtom. Nu pratar jag egentligen bara om självklara saker & det behöver varken ni eller jag att jag gör, för det här kan man tänka själv.

Jag har fortfarande tänkt på om jag skulle vara nära att dö.

Jag tände en eld för dig, och nu brinner hela skogen

Om jag dog idag. Om jag höll på att dö idag men på något sätt lyckades undkomma döden, vad skulle jag tänka på? Vem skulle jag ringa för att berätta hur mycket jag har insett att den betyder, hur mycket jag känner för den. Åh jag vill känna sådär extra för någon igen, jag vill att hjärtat ska rusa lite fortare bara jag tänker på en doft, ett ställe, ett leende. Låter inte jag sådär härligt klychig nu? Jag vet inte mycket, egentligen rymmer mitt huvud inte mycket av alla saker det kan göra. Ibland undrar jag om jag går miste om saker här i livet för de val jag gjort, men vem undrar inte det. Jag är ganska rädd också, men det vill jag ogärna erkänna förrän jag kommit någon sådär nära som jag egentligen aldrig blir nån. Jag undrar när jag kommer ligga & inte kunna somna för att jag är för bubblig i magen av allt lyckligt som hänt mig. Fjärilar kan det kallas.

För första gången på flera veckor tänkte jag på han som lämnat mig, igår. Han som lämnat mig, mina systrar, livet. Det finns egentligen inte plats för tomheten jag känner för det, men plats gör man. Man har inget val ibland än att acceptera & leva med det. Leva med att någon annan inte lever. Döden är en evighetsfundering & ingenting jag tror man någonsin kommer komma underfund med.

Jag sitter i min ensamhet i den här lägenheten & tankar bubblar ur skallen & egentligen skulle jag kunna sitta här hela natten och bara skriva osammanhängande meningar som ska föreställa att gestalta dem. Men det räcker här, för ibland kommer man till ett tillfälle där det tar stopp.

Om jag dog idag.

It's time to be a big girl now, and big girls don't cry

Jag ska alltid stressa. Jag ska alltid göra saker jag vet att jag egentligen inte vill. Varför är jag såhär? Varför blev jag mig själv. Fick jag önska skulle jag ändra på flertalet saker som berör mig. Nu är det inte så att jag tänker sitta här med svartmålade tankar & halvt önska bort mig själv, men ibland känner jag bara att det räcker.

Jag orkar inte med att vara mig själv, & jag vet inte hur jag ska sluta vara som jag är heller. Jag brukar tänka på framtiden & då ser jag mig själv utan alla dessa "världsbekymmer" & tokigheter. Men hur ska jag ens komma dit? Hur ska jag bli fri det här tänket & allt. Jag orkar inte vara mig själv. Jag vill inte!

RSS 2.0